Jom Detox Cara Shaklee Dengan Selamat

Detox merupakan proses penyingkiran bahan toksik, bahan buangan dan kotoron dari dalam badan manusia.

Detox dilakukan untuk memastikan usus bersih supaya ia dapat berfungsi dengan lebih baik dan lancar.
Selain itu juga, ia penting untuk memastikan buang pinggang kita berjalan lancar.

Usus, hati, dan ginjal merupakan organ yang terlibat dalam sistem detox.
Bila ketiga2 organ ini dibersihkan dengan selamat, Insya Allah jauhlah kita daripada penyakit2 serius yang berkaitan dengan tiga organ ini ! :)

download-13

Cuba bayangkan..
Sinki dapur rumah kita tersumbat dan penuh dengan lendir dan kotoran !
Pheww, tak lalu kann..

So, jom detox cara Shaklee dengan selamat ! :)

download-12

Ada 4 vitamin asas yang diperlukan ;

1. Dtx Complex

download-14

Sokongan pemakanan untuk fungsi hati yang sihat dan memelihara aliran hempedu.
Hati pun kena detox tau.

 

 

2. Herblax

herb-lax

Membantu membersihkan usus secara semulajadi. Ya, kena detox usus. Banyak penyakit punca daripada perut – usus kotor dan tidak sihat.

 

3. Alfalfa Complex

41meyjvyovlMembantu melawan keasidan yang terjadi akibat toksik yang berlebihan dalam badan. Alfalfa juga membantu untuk tingkatkan sistem penghadaman dan kurangkan bau badan :)

 

 

4. Peppermint Ginger Plus

peppermint-ginger-plus

Khasiatnya membantu untuk hilangkan angin dalam badan dan kembung perut.

 

Boleh juga tambah VIVIX ! :)

vivix-bottle

 

Mengandungi antioksida yang tinggi dan merawat sel dalam badan yang rosak.

 

 

SET DETOX SHAKLEE

14329874_1262491877116295_3251177275835367228_n

Dalam tempoh berdetox, pastikan juga amalkan Eat Clean supaya proses detox berlangsung dengan lebih mudah dan lancar. Mana tahu, berat turun berkilo-kilo ! :)

Jika berminat untuk mengikuti group Detox – Shaklee Way bersama saya, boleh hubungi saya segera ya. Untuk tempahan Set Detox dan konsultasi istimewa, juga boleh hubungi saya ;

Aimie Suyat

013 2293413

Pengedar Shaklee Hulu Langat

COD Hulu Langat

Pos Seluruh Malaysia

 

Impian Cuti-Cuti Di Perth, Australia

Kami suami isteri pernah juga chit chat bab holiday jauh sikit di luar Malaysia nie. Keinginan memang ada, tapi dari segi bajet belum ada yang khas untuk cuti jauh2 nie :)

Kami belum pernah pergi tau, tapi memang simpan impian nak ke sana. Kalau boleh sebelum sebelum kakak Azra sekolah !

images-5Sangat teringin nak holiday jauh sikit, di negara orang. Masa bujang, ada juga pergi beberapa tempat dengan family. Dah ada keluarga sendiri, rasa terpanggil-panggil nak bawa suami dan anak-anak pula jalan.
Bumi Allah luas, kita kutip pengalaman & ambil ibrah dalam setiap trip kita.
Tak gitu ?..

Negara yang tak berapa jauh dari watan tercinta nie, Australia.
Target nak ke Perth.
Banyak tempat yang cantik.
Nak duduk dalam motorhome / campervan :)
Quality & bonding time lebih sikit,hihi..

download-8

Bagi pengalaman baru pada anak2, extra benefit untuk saya juga yang tak berapa suka berkemas2 untuk tukar2 penginapan.

Antara tempat best yang dah ada dalam list :

  1. Caversham Wildlife Park. Boleh tengok live Kangoroo, Koala dan macam2 lagi. Siap boleh bagi makan dan pegang-pegang. Tentunya pengalaman baru buat anak-anak !

images-4

2) Freemantle Market & etc . Macam-macam ada di Freemantle ini, kalau nak beli cenderahati katanya di sini lebih murah !

download-7

3) Lancelin Sand Dunes. Di sini boleh main sand boarding dan 4 x 4 tour. Part bergambar kenangan, itu yang paling best. Semestinya cantik !

images-6

4) Kings Street & Hay Street . Tempat shopping barang dan groceries yang terletak betul-betul di tengah bandar Perth.

Wahh, ini sudah menambah keterujaan ! :)

Nak pergi 4 beranak, kosnya pun dah tentu banyak, belum masuk duit shopping lagi.
Jadi, kena sediakan tabungan khas untuk trip Perth nanti. Moga impian kami nak bawa family kecil nie holiday ke Perth tercapai dengan izinNya jua.

p/s : Lepas ini boleh detailkan bajet untuk trip ini pula ! :)

LandMark Study Shaklee – PART 1

 Apakah Landmark ?
» Landmark adalah sesuatu yang kita gunakan untuk merujuk dan kenal pasti sesuatu.
Contohnya, Shah Alam landmarknya Masjid Negeri gittew :)

images-3Apakah Landmark Study Shaklee ?
» Landmark Study yang Shaklee buat adalah rujukan perbandingan antara 3 kumpulan :
1. Tidak makan sebarang supplemen
2. Makan supplemen selain Shaklee
3. Makan Shaklee

Mr Roger Barnett sangat bersungguh dan sanggup take risk untuk membuktikan Shaklee selamat dan berkesan dengan adanya kajian dan data yang saintifik.

Study ini – jika resultnya bagus atau pun tidak, tetap akan dipublish kepada umum.
Oh, berani sungguh !

Lebih meyakinkan, ia turut direview oleh pihak ketiga – untuk buktikan yang Shaklee benar2 selamat !

14068259_1235238753174941_634317806832321191_n

Ada berani kah, bawa test produk korang kepada pihak lain ?
Tapi Shaklee buat ! :)

Shaklee bukan brand cap ayam, bukan juga produk lambakan kilang yang dibungkus semula lalu diberi nama sesuka kita.

Saya pilih Shaklee,
Sebab yakin dan percaya.

Saya juga antara ribuan orang yang memilih bertukar kepada Shaklee.
Untuk pastikan kehidupan kami lebih baik dan sentiasa hijaukan bumi tercinta <3

Saya sudah,
Awak bila lagi ? :)

Jangan takut guna Shaklee naa ~

Aimie Suyat

013 2293413

COD Hulu Langat

Pos Seluruh Malaysia

Rumah Impian Kami

Semua orang pasti ada rumah impian masing-masing kann..

Alhamdulillah,
Allah beri kami kemudahan untuk bina rumah di depan rumah emak sekarang di Hulu Langat. Hampir 2 tahun dah kami menetap di sini.

Terima kasih Mak Abah atas keprihatinan kalian <3

Rumah kami dua tingkat, 4 bilik 3 bilik air. Tingkat atas attach dengan ruang Homestay 3 bilik. Bahagian bawah ada Laundry layan diri & Kedai Makan.

Kalau adik beradik suami seramai 12 orang datang, buka saja pintu yang attach dengan homestay tue.

Rasa best dah duduk kampung nie, suasananya tenang dan damai. Pagi2 masih sejuk dan berkabus. Tambah lagi dekat dengan KL, Ampang, Kajang dan Bangi.

Apa yang kami ada sekarang, Alhamdulillah. Rasa cukup dah, cuma nak bagi isi dalam rumah cun melecun.
Lagi2 ruang dapur – ruang feberet tue !

d4ffe140bd3294d4f7bbc8117f1b2383

Thanks Encik Suami – dah belanja kabinet dapur. Bukan yang atas nie, hihi.. Kurang sakit mata tengok sepah2 bawah tabble top.

Impian sekarang, nak deko dalam rumah bagi cantik & selesa.
Buat SOHO, bilik main anak2, bilik laundry.
Saya perlukan khidmat ID, so kena lah kumpul duit untuk beli impian tue kan ??

SOHO impian - simple
               SOHO impian – simple
Playroom Impian Anak-Anak
               Playroom Impian Anak-Anak

Tak mustahil semua itu.
Kena kerja keras untuk realisasikan ! :)

Moga2 di dalamnya terhimpun dan bersatulah keluarga dengan Sakinah Mawaddah dan Rahmah.

Korang ada rumah impian tak ? ..

Riadhah Mudah Bersama Anak-Anak

Mujur berdekatan rumah kami – di Homestay ada play ground. Kalau bosan, ada juga tempat anak-anak nak berlari bermain keluarkan peluh.

Kawasan rumah mak  di sebelah rumah kami pun luas, tak risau sangat anak2 main dekat dengan jalan raya besar.

Biasanya riadhah mudah yang kami buat ;

1# Jalan – jalan kaki sampai hujung lorong.

2# Ziarah rabbits, tapi tengok dari luar je.

3# Main trampolin ( dengan awasan orang dewasa )

4# Kutip buah mulberry – Azra suka !

5# Main play ground dan macam2 lah.

11846795_874612145950514_4467311415512734346_n

14022238_1239217646110385_1524676613831490938_n

 

Kalau rajin, bawa mandi sungai kecil belakang Dewan Santika Orchard Homestay – tapi lama dah tak bawa. Sebab kalau bawa, kena angkut extra bodyguards !

Kalau dengan anak2 nie, kejap pun dah berpeluh2. Mana reti nak duduk diam. Lari lompat sana sini, kadang suruh kita kejar lah.
Fuuhhh ~

Bila bermain di luar nie, biasalah nyamuk di mana-mana.
Jangan lupa pakaikan baju dan seluar panjang. Sapukan Herbal Blend Cream as mosquitto repellent dan bekalkan minuman Performance Drink ! :)

download-6

images-1

Video bawah nie, anak dara sulung kami Maryam Azra yang lasak macam boy tengah kuatkan otot lengan. Tak terdaya nak menghalangnya, bagai ada kuasa Boboiboy dekat baju yang dia pakai tue. Hihi ~

https://www.facebook.com/aimie.suyat/videos/1252802798085203/

Aimie Suyat

013 2293413

Pengedar Shaklee Hulu Langat

COD Hulu Langat

Pos Seluruh Malaysia

 

 

Kelebihan Protein Soya Shaklee Yang Patut Anda Tahu

Saya pilih ESP sebagai pelengkap nutrisi setiap hari.

Terpaksa terima yang tumit dah halus mulus bila minum ESP.
Terpaksa jugak jimat duit sebab ESP buat rasa kenyang lebih lama :p

KENAPA MESTI SOYA ESP, BUKAN SOYA LAIN ?

Soya ESP bukan sebarang soya macam yang ada di pasaran tue ye. Shaklee merupakan syarikat pertama yang mencipta makanan tambahan protein berasaskan kacang soya. Ia diiktiraf di seluruh dunia dengan mempunyai kajian klinikal yang sangat komprehensif.

ESP Shaklee
                              ESP Shaklee

KELEBIHAN ESP SHAKLEE

Berikut adalah antara kelebihan ESP Shaklee yang patut kita tahu ;

1# Soya ESP adalah benar-benar semulajadi, tak diubahsuai genetiknya ( non-GMO ) daripada proses A – Z.

Memang selamat, tak payah ragu dah. Kebanyakan soya di luar adalah GMO – diubahsuai genetik supaya cepat besar & matang.
Ha, macam ayam kena cucuk tue.

2# Soya ESP tiada perasa, pemanis dan pewarna tiruan. Tanpa pengawet, kaya dengan vitamin dan mineral.

Berbeza sangat dengan yang ada di pasaran. Mungkin khasiatnya dah hilang, cuma jadi penghilang dahaga dan sedap di tekak.

3# Indeks Glisemik yang rendah

Kandungan Indeks Glisemik ESP adalah rendah iaitu 39. Sangat sesuai untuk pesakit kencing manis kerana ia mengekalkan paras gula dalam darah yang rendah, amat penting dalam pengurangan berat badan dan penjagaan kesihatan dalam tempoh yang panjang.

4# Mengandungi 9 Asid Amino penting

ESP Shaklee adalah satu-satunya produk yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. Ia hanya mampu diperolehi daripada makanan. Jadi, yang terbaik semestinya ESP SHAKLEE ! :)

Satu hidangan ESP Shaklee ini bersamaan dengan – 2x ganda daging, 4x ganda telur, 12x ganda susu, rendah lemak, tiada kolestrol, tiada asid urik, dan sangat mudah diserap oleh tubuh manusia.

 

Cara saya bancuh ESP
              Cara saya bancuh ESP

13872911_1215620585136758_3379733350250904737_n

Testimoni ESP Shaklee

14330129_1257242547641228_323721136388052486_n

Siapa Perlukan ESP ?

download-5

Untuk maklumat lanjut, boleh hubungi ;

Aimie Suyat

013 2293413

COD Hulu Langat

Pos ke seluruh Malaysia

 

 

3 Jenis Makanan Pesakit Gout Perlu Elakkan

Gout adalah sejenis penyakit akibat asid urik yang berlebihan di dalam badan.

Asid urik adalah bahan kumuhan berasal dari sejenis protein yang dipanggil purin.Badan kita membuang bahan kumuhan ini melalui air kencing (urin). Bagi pengidap gout, asid urik yang berlebihan tidak dibuang dan berkumpul di dalam sendi.

Dengan sebab itu, maka ia menjadi sakit dan bengkak terutamanya di bahagian ibu jari kaki.

Berikut adalah 3 jenis makanan yang perlu dielakkan oleh pesakit gout. Sememangnya sedap, tapi jika tidak dielakkan boleh menyebabkan kesakitan kepada pesakit gout.

Makanan 1 #  MAKANAN LAUT BERCENGKERANG

Makanan laut mengandungi kandungan purin yang tinggi dan boleh meningkatkan tahap asid urik di dalam badan. Menggantikan protein haiwan dengan sumber berasaskan tumbuhan boleh menurunkan tahap asid urik.

download (1)

Makanan 2# IKAN BILIS, SARDIN, MACKEREL

Jenis ikan ini juga memberi impak kepada pengidap gout. Selain kandungan merkuri yang tinggi, kandungan purin juga tinggi dan boleh meningkatkan tahap asid urik. Ia boleh menyebabkan keadaan gout bertambah teruk.

download (2)

Makanan 3 # ORGAN DALAMAN HAIWAN

Organ dalaman haiwan seperti jantung, hati , paru, limpa ,otak dan sebagainya adalah nampak jelas tidak sihat untuk dimakan, tambahan pula kandungan purin di dalamnya adalah tinggi.

download (3)

Selain itu terdapat juga makanan lain yang perlu dielakkan pesakit gout. Ada juga makanan yang tidak digalakkan untuk diambil secara kerap dan dalam kuantiti yang banyak.

Bersederhana lebih baik kerana ia mengurangkan risiko berlaku keradangan dan rasa sakit pada tempat yang sakit – ibu jari kaki terutamanya.

Saya ada satu kisah benar.

” Ayah menderita Gout berpuluh tahun. Painkiller dan ubat gout peneman setiap hari. Salah makan sikit je mesti gout serang. Jalan sampai memapah dinding.

Tapi sejak amalkan VIVIX satu sudu kecil setiap hari, Alhamdulillah takde lagi gout menjengah. Yang bestnya boleh tinggalkan ubat gout dan painkiller yang dah bertahun ambil tue. Dan ayah dah boleh makan makanan kegemaran semula ! Syukur Alhamdulillah ♥ “

1456304648300

Nilai wang yang perlu dilaburkan hanya RM 475 sebotol untuk mengembalikan nilai dan nikmat sihat dengan izinNya jua.

Namun untuk langkah yang bijak dan sangat menjimatkan, dapatkan VIVIX ini 2 botol sekaligus. Ini adalah yang anda akan dapat ;

Keahlian percuma, pulangan bonus tunai pada bulan berikutnya, penjimatan harga, dan kos penghantaran percuma.

Jangan bertangguh, sayangi diri dan insan yang anda sayang. Cegah sebelum parah !

Sesungguhnya, nilai sihat itu tidak dapat menandingi RM 475 tersebut. Jom ikhtiar sehabis baik. Capai telefon anda dan segera hubungi Aimie Suyat 013 2293413 untuk tempahan.

Aimie Suyat

013 2293413

Pengedar Shaklee Hulu Langat

COD Hulu Langat / Pos seluruh Malaysia

Cara Atasi Eczema Dengan Selamat

Ini cinta hati kedua kami, Aisyah Jamilah.

Saya dan suami sepakat letak Jamilah sempena nama panggilan arwah mertua, biarlah tersemat satu nama supaya dapat dikenang selalu. Asal nak letak Aisyah Yusra – tapi cadangan ditolak :p

Oh, ini cerita tentang anak saya Aisyah yang ada Eczema.

PicsArt_07-26-11.43.10

 

Apakah Eczema ?

Eczema adalah sejenis penyakit kulit yang menyebabkan kulit menjadi kemerah-merahan. Kulit juga menjadi sangat sensitif hinggakan jika tergaru sedikit, boleh merebak menjadi bintik merah kecil, luka dan berkudis.

Anak saya, Aisyah Jamilah dapat Eczema ketika masih bayi. Pada awalnya hanya disebabkan mata berair dan meleleh terkena pipi hingga menyebabkan gatal. Doktor cakap perkara normal. Tanpa sedar, dah merebak ke seluruh muka. Paling teruk bahagian pipi dan dagu. Doktor cakap ini ECZEMA !

Kenal Pasti Punca Eczema

Dapatkan maklumat melalui pembacaan dan doktor tentang punca Eczema. Maklumat yang saya dapat, puncanya banyak dan berlainan mengikut individu.

1. Kulit terlalu sensitif terhadap persekitaran yang berhabuk dan cuaca panas.

2. Alahan terhadap bahan pencuci yang mungkin terdapat bahan yang merengsa kulit sensitif seperti sabun basuh baju, sabun mandi, alat kosmetik dan lain-lain.

3. Sistem imun badan yang agak lemah menyebabkan kesan kepada kulit sensitif.

4. Keturunan yang mempunyai masalah Eczema atau Asthma.

Memang kasihan tengok anak tergaru-garu tempat Eczema hingga menyebabkan luka dan berdarah. Jadi, saya usahakan juga menjauhi ‘trigger’ yang menyebabkan Eczema menjadi semakin aktif dan galak.

Cara Merawat Eczema Dengan Selamat

Saya pada mulanya try and error juga. Anak saya masih baby, mak perlu berpantang makan lebih supaya tak memudaratkan anak. Antara yang saya boleh kongsi ;

1. Ibu menyusu, sila pantang makan makanan yang menggalakkan Eczema seperti gula putih, makanan mengandungi yis, seafood, kekacang dan lain-lain.

Bab pantang ini, kadang terbabas juga. Lepas itu timbul rasa menyesal bila tengok Aisyah menggaru kegatalan. Sedih tau, huhu..

2. Tukar bahan pencuci – sabun mandi dan sabun basuh baju kepada yang natural dan selamat. Biarlah tak wangi, tapi yakin selamat untuk anak.

Saya bertukar daripada sabun biasa yang wangi kepada Basic H. Saya guna untuk mandikan Aisyah, juga untuk membasuh baju kerana kulitnya sensitif. Kalau mandi, saya letakkan beberapa titik Basic H dalam air mandian. Sapu di seluruh muka Aisyah.

http__www.notjustahousewife.net_wp-content_uploads_2012_02_cleaners-shaklee-get-clean_300

P_20160630_070517

Suka mandi dengan Basic H

3. Sapukan krim luaran untuk mengelakkan kulit menjadi kering. Bila kering, kulit menjadi gatal dan tidak selesa.

Sebelum ini, saya gunakan juga krim yang dibekalkan oleh klinik. Pastinya ada steroid, doktor juga pesan tidak boleh sapu dengan kerap. Jadi, saya sapukan Herbal Blend Cream untuk sapuan kulit luar. Kandungannya SELAMATdan BEBAS PARABEN . Tak kisah pun nak sapu dengan kerap !

http__www.healthisalifestylechoice.com_uploads_1_0_3_3_10331711_1105591

4. Tingkat sistem imun anak dengan memberikan Vitamin C dan supplemen yang sesuai. Eczema ambil masa untuk sembuh, tetapi sekurang-kurangnya meringankan dan mengurangkan kegatalan dan rasa tidak selesa pada kulit.

Memandangkan Aisyah kena Eczema waktu umur dalam 3 bulan, jadi Ummi lah yang tolong makan SR Vitamin C Shaklee. Khasiatnya dapat melalui penyusuan, Alhamdulillah.

images

Saya perasan perubahan muka Aisyah dalam tempoh seminggu lebih. Saya harus konsisten demi anak sihat dan tak merengek kesakitan lagi.

Makin hari, Alhamdulillah semakin beransur baik. Selepas umur Aisyah 6 bulan, terus hilang Eczema di muka. Sekarang, ada naik ruam sikit tapi tak macam dulu dah.

PhotoGrid_1452680747100

PhotoGrid_1457208233930

1466140640247

Sekarang muka Aisyah dah bersih !
Syukurrrr sangat, ya Allah :)

Ya, tak rugi pun untuk ikhtiar demi yang tersayang kann..
Basic H dan Herbal Blend Cream memang jadi teman baik Aisyah sekarang. Dah cukup setahun nanti, boleh Ummi top up supplemen lain untuk tingkatkan sistem imun Aisyah – biar askar2 lawan penyakit ! :)

Sebarang pertanyaan, boleh hubungi saya ya. Sedia untuk membantu dan berkongsi :)

Aimie Suyat

013 2293413

Pengedar Shaklee Hulu Langat

COD Hulu Langat / Pos ke seluruh Malaysia

Pengedar Shaklee Hulu Langat Terbaik

Assalamualaikum.

Saya dengar nama Shaklee nie dah lama, sekitar tahun 2010. Tapi tahun 2013 baru cuba2 makan. Akhirnya pada Julai 2014 saya register sebagai member dengan sahabat baik yang merupakan upline saya sekarang – Zulaikha Ali.

Dunia bisnes tak lah asing sangat bagi saya – sebab majoriti ahli keluarga terlibat dalam bisnes sama ada besar atau kecil-kecilan. Mak saya dulu stokis Ana Edar, masa tue ada kerja hakiki juga sebagai guru. Jadi, saya pun boleh pergi jauh dengan Shaklee nie, kan ? :)

Saya seorang isteri kepada seorang ustaz. Ummi kepada 2 puteri solehah, Maryam Azra ( 2.8 yo ) & Aisyah Jamilah ( turning 1 ). Saya buat Shaklee as part time job sebab saya ada kerja hakiki sebagai seorang ustazah di sebuah Maahad Tahfiz di Hulu Langat.

P_20160714_104504_BF

Bagaimana Boleh Terjebak Dengan Shaklee ?

Saya serah diri kepada upline – Zulaikha Ali untuk belajar selok belok bisnes dalam Shaklee. Saya kagum dan teruja bila upline boleh capai bonus melebihi gaji hakiki tau. Saya pun nak ! Sejak detik itu, bermulalah perjalanan saya sebagai seorang SID.

PhotoGrid_1466656788131

Dulu saya makan Shaklee sendiri je, takde hati pun nak jual Shaklee. Beli dengan kakak sendiri makan sendiri juga ) . At last, Allah bukakan hati jua daripada consumer kepada SID yang serius untuk berbisnes. Syukur sangat, jumpa upline dan super uplines yang super duper hebat !

Apa Produk Yang Saya Makan Dan Guna ?

Masa hamil anak sulung pada tahun 2013, saya makan Shaklee celup2 je. Budget ciput, hihi. Tak konsisten pun, salah sendiri lah.

Waktu malam selalu sangat kaki kejang, sampai nangis2 sendiri kalau suami takde – bertugas sebagai warden di sekolah. Kedua belah tangan selalu kebas, tak boleh menggenggam. Blood pressure pun tak cantik, asyik naikkk je.

Sejak hamil anak kedua, saya ambil sungguh2 dan konsisten dengan SET KEHAMILAN SHAKLEE. Tambah juga Omega , Garlic Complex untuk pastikan bacaan tekanan darah saya normal.

Alhamdulillah ! Tiada lagi kebas tangan, kejang kaki sepanjang kehamilan kedua. Tekanan darah dan bacaan gula dalam darah normal. Mestilah best, kann….

PicsArt_08-31-11.03.40

Saya bertekad untuk bertukar sedikit demi sedikit kepada Shaklee. Sekarang, hampir kesemua vitamin Shaklee saya dah makan dan guna. Ya, Changing Brands Can Change Your Life !

Apa Shaklee Effects Yang Saya Dapat ?

Baaaaanyak sangat, Alhamdulillah ya Allah :) Tak terhitung nikmatMu kepada hamba yang sering meminta-minta ini.

Shaklee Effects bukan sekadar mendapat kesihatan yang lebih baik, tetapi membentuk attitude dan sikap saya sendiri. Syukur dikelilingi orang-orang yang positif dan begitu disiplin mencapai matlamat. Saya juga cedok ilmu untuk jadi seperti mereka !

Dari segi kewangan, Shaklee tawarkan baanyak bonus dan insentif. Kita yang tentukan sendiri nak capai bonus berapa angka ! Semua dah ada, tinggal kita bersungguh atau buat sambil lewa. Best, kann ?

Jom Sertai Team Saya !

Ya, jom sertai team saya untuk capai matlamat anda dengan Shaklee ! :) Tak kisah lah nak buat full time atau part time, boleh roger saya nanti naaa. Yang nak makan sendiri pun, boleh je hubungi saya. Mana tahu, selepas dapat effects, anda juga bertukar angin nak build bisnes Shaklee nie ? Hihi ~

Untuk yang serius nak berbisnes, saya akan kongsi ilmu dan coaching anda dengan penuh tanggungjawab ! Jangan risau, ilmu dan tips dah ada. Tinggal sediakan hati yang cekal dan jiwa yang kental untuk digilap.

Design-2016-06-14-21-22-58

Sebarang pertanyaan boleh hubungi ;

Aimie Suyat                                                                                                         013 2293413                                                                                                         COD Hulu Langat / Pos ke seluruh Malaysia                                                      

 

Kejang Kaki Hilang Dengan Ostematrix

Alhamdulillah, syukur ya Allah !

Ada banyak vitamin yang jadi pujaan hati , tapi hari ini saya nak pilih Ostematrix.

Kenal Ostematrix  semasa hamil anak sulung.
Tapi tak konsisten & makan tanpa ilmu.
Dulu, kerap sangat kaki kejang masa tidur. Tangan rasa kebas sepanjang masa.

CYMERA_20140403_015453

Kalau ada suami di sebelah, boleh lah kejut minta tolong. Kalau takde, menangis sendiri gamaknya menahan sakit !

Bila hamil anak kedua, tekad memang nak ambil full set Shaklee.
Amalkan Ostematrix secara konsisten, telan 4biji sebelum tidur.

Apa yang saya rasa ?

√ Tidur lebih lena
√ Kaki dah tak cramp lagi
√ Takde kebas2
√ Bangun pagi rasa FRESH !

Alhamdulillah, dengan izinNya jua.

Ibu hamil & menyusukan anak, saya syorkan sangat Cik Oste nie tau.
Pil kalsium TERBAIK untuk anda !

IMG-20160824-WA0004

1470535769363

Nak order boleh hubungi saya :

Aimie Suyat ( 013 2293413 )                                                                      

COD Hulu Langat, Selangor