Riadhah Mudah Bersama Anak-Anak

Mujur berdekatan rumah kami – di Homestay ada play ground. Kalau bosan, ada juga tempat anak-anak nak berlari bermain keluarkan peluh.

Kawasan rumah mak  di sebelah rumah kami pun luas, tak risau sangat anak2 main dekat dengan jalan raya besar.

Biasanya riadhah mudah yang kami buat ;

1# Jalan – jalan kaki sampai hujung lorong.

2# Ziarah rabbits, tapi tengok dari luar je.

3# Main trampolin ( dengan awasan orang dewasa )

4# Kutip buah mulberry – Azra suka !

5# Main play ground dan macam2 lah.

11846795_874612145950514_4467311415512734346_n

14022238_1239217646110385_1524676613831490938_n

 

Kalau rajin, bawa mandi sungai kecil belakang Dewan Santika Orchard Homestay – tapi lama dah tak bawa. Sebab kalau bawa, kena angkut extra bodyguards !

Kalau dengan anak2 nie, kejap pun dah berpeluh2. Mana reti nak duduk diam. Lari lompat sana sini, kadang suruh kita kejar lah.
Fuuhhh ~

Bila bermain di luar nie, biasalah nyamuk di mana-mana.
Jangan lupa pakaikan baju dan seluar panjang. Sapukan Herbal Blend Cream as mosquitto repellent dan bekalkan minuman Performance Drink ! 🙂

download-6

images-1

Video bawah nie, anak dara sulung kami Maryam Azra yang lasak macam boy tengah kuatkan otot lengan. Tak terdaya nak menghalangnya, bagai ada kuasa Boboiboy dekat baju yang dia pakai tue. Hihi ~

https://www.facebook.com/aimie.suyat/videos/1252802798085203/

Aimie Suyat

013 2293413

Pengedar Shaklee Hulu Langat

COD Hulu Langat

Pos Seluruh Malaysia

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge