6 Kelebihan Bisnes Online Yang Patut Anda Tahu

Tidak dapat disangkal lagi, ramai antara kita yang perlukan wang tambahan atau duit tepi untuk menampung kekurangan perbelanjaan bulanan.

Jika dahulu, pilihan untuk menjadikan bisnes sebagai part time hanya untuk melepas stress di tempat kerja, untuk suka-suka dan mengisi masa lapang sebagai hobi. Namun sekarang, ianya berbeza sekali. Selain kerja hakiki, ramai yang membuat dua tiga kerja tambahan untuk menampung kehidupan dek kerana desakan ekonomi pada hari ini.

KakMimie juga melihat perkara yang sama. Namun KakMimie suka untuk memilih membuat bisnes di atas talian iaitu bisnes online seperti yang ramai lakukan sekarang.

Kenapa pilih bisnes online ?..

Bagi pendapat peribadi KakMimie sendiri, bisnes online lebih fleksibel dan modalnya rendah. Eh, jom baca lagi apa yang best dengan bisnes online yang KakMimie pilih ini 🙂

6 Kelebihan Bisnes Online Yang Patut Anda Tahu

KakMimie merupakan seorang guru yang bekerja di sekolah swasta bermula 9 pagi – 5 petang. Dengan anak tiga orang dan yang paling kecil baru berusia 4 bulan, KakMimie selesa memilih Shaklee sebagai bisnes part time disamping terikat dengan kerja hakiki.

Berikut antara kelebihan bisnes online yang menarik hati KakMimie 🙂

1# Modal Rendah

Ya, semestinya KakMimie pilih modal yang rendah sebab takut rugi bila keluar modal ribu – ribu ringgit.

Modal untuk mulakan bisnes online Shaklee hanya RM 80 sahaja. Bila sudah mendaftar sebagai ahli Shaklee, automatik kita semua ada peluang untuk buat bisnes online Shaklee 🙂

Klik sini jika ingin tahu bagaimana daftar menjadi ahli Shaklee.

2# Tidak Perlu Simpan Stok

Bisnes online Shaklee ini ala dropship. Tidak perlu simpan stok ratus ribu, akhirnya tersorok bawah katil tidak terjual. Menangis bucu katil pula fikirkan loan yang tetap perlu dibayar.

Boleh simpan sedikit stok untuk keperluan COD jika anda mampu. Fokus kepada produk yang kerap customer order. Sungguh, bisnes online Shaklee tidak membebankan ! 🙂

3# Tidak Perlu Pening Urus Hal Pengeposan

Ya, tidak perlu bersusah payah ke pejabat pos untuk uruskan penghantaran produk.

Anda boleh klik di laman web keahlian Shaklee untuk tempahan produk. Shaklee sendiri akan hantar produk tersebut ke rumah anda menggunakan servis kurier dengan cas yang berpatutan. Mudah kan ? 🙂

4# Dapat Untung Runcit

Setiap jualan produk Shaklee, anda akan dapat untung runcit. Lebih banyak anda jual, lebih banyak untung runcit yang akan anda perolehi.

5# Dapat Bonus Tunai

Jika belian anda mencapai 150 uv ( point ) kira – kira RM 480, anda layak menerima bonus daripada Shaklee sebanyak lebih kurang RM 24.

Lebih banyak transaksi belian yang anda buat, lebih besar bonus yang akan diperolehi.

6# Group Sokongan Dan Coaching Bisnes

Kami mempunyai support group yang sangat suka memberi dan berkongsi tips hebat dalam bisnes Shaklee ini.

Jika anda serius untuk mulakan bisnes online bersama Shaklee, boleh hubungi KakMimie di talian 013 2293413 segera. KakMimie sudi menjadi mentor untuk bantu anda from zero to hero !

Baca di sini : Team Building Membina Empayar Shaklee.

I Am B.O.S

KakMimie – Bakal Mentor Anda 🙂

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge