4 Manfaat Dan Kelebihan Vivix Yang Patut Anda Tahu

Vivix™ adalah minuman campuran botani dan ia merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. Vivix mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol menjadikan Vivix begitu unik. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.

APAKAH MANFAAT DAN KELEBIHAN VIVIX ?

Menurut kajian makmal, ramuan Vivix telah menunjukkan bahawa ia memberi impak kepada 4 mekanisme utama penuaan sel :
1# Melindungi Dan Memperbaiki Sel DNA
Setiap hari sel tubuh diserang oleh hampir sejuta serangan yang merosakkan DNA. Serangan ini merosakkan pangkalan data genetik, menghasilkan ” typo ” ( kesilapan dari yang asal ) yang akan mengganggu fungsi sel.
Ramuan Vivix melindungi dan memperbaiki sel DNA.

2# Memberi Impak Positif Terhadap Pengawalan Genetik

Pengawalan genetik menyumbang kepada kemerosotan umur sel.
Di dalam satu penemuan utama, ujian klinikal menunjukkan ramuan Vivix mengaktifkan satu pengawalan genetik utama yang melambatkan penuaan sel.
3# Menggalakkan Biogeneses ( pembentukan baru ) Mitochondria Sebagai Penjana Tenaga
Mitochondria ( penjana tenaga ) di dalam sel menghasilkan tenaga yang kita perlukan. Apabila kecekapan mitochondria menurun, fungsi sel juga turut menurun.
Ramuan Vivix menggalakkan biognesis mitochondria untuk meningkatkan tenaga di dalam sel.

4# Melambatkan Pembentukan Protein AGE ( Advanced Glycation End products )

Penimbunan berlebihan protein AGE  boleh menyebabkan kerosakan sel yang akan mengganggu keupayaan sel.

Ramuan Vivix adalah 10 x lebih kuat dari resveratrol ( sejenis antioksidan dalam anggur muscadine ) untuk melambatkan pembentukan protein AGE.

Vivix juga membantu memelihara kesihatan jantung, kesihatan otak, kesihatan sendi, perlindungan antioksidan, dan peningkatan tenaga sel.

APAKAH RAMUAN VIVIX ?

Ramuan semulajadi utama Vivix terdiri daripada :

1.  Muscadine Grape
Satu-satunya anggur hebat alam semulajadi yang mempunyai lebih satu kromosom. Ahli sains percaya kandungan polifenolnya berpotensi untuk memanfaatkan kesihatan.

2. Purple Carrot
Purple carrot merupakan tumbuhan yang tumbuh liar di Afghanistan sejak 5000 tahun dulu. Ia adalah sumber terbaik Vitamin A dimana ia turut mengandungi phytokimia termasuk karotenoid, phenolik, polyacetylenes, isokumarin dan juga sesquiterpens.

3. Elderberry ( Sambucus Nigra )
Kesemua ekstrak yang didapati daripada elderberry ini berperanan dalam menguatkan sistem imun untuk melawan jangkitan virus dan flu, jangkitan yis, asma, batuk, sesak dada dan juga diabetes.
Ia juga dapat merendahkan tahap kolesterol dan menghalang oksidasi kolesterol LDL dimana oksidasi LDL dianggap sebagai satu penyebab penting penyakit kardiovaskular.4. Polygonum Cuspidatum
Juga dikenali sebagai Knotweed Jepun adalah tumbuhan peribumi yang berasal dari Asia dan juga banyak ditemui di Amerika Utara dan Eropah. Polyganum ini bertanggungjawab dalam memberi warna hitam.
Ia merupakan sumber komersial resveratrol yang juga terdapat di dalam ekstrak kulit anggur merah dan juga biji anggur merah dimana terdapat lebih 3000 kajian yang telah dijalankan berkaitan tentang resveratrol ini.

TESTIMONI VIVIX

Jom lihat apa kata mereka tentang Vivix :

DIABETES

DARAH TINGGI

STROKE

GOUT

Memandangkan kos rawatan yang semakin meningkat, pastinya ia satu pelaburan yang bijak dan berbaloi demi kesihatan anda.
Suka untuk saya syorkan kepada anda, minuman kesihatan yang selamat dan tidak meninggalkan kesan buruk kepada diri anda – sebotol Vivix serendah RM 503.50.
Untuk lebih penjimatan, anda berpeluang mendapatkannya dengan harga RM 805.60 bagi 2 botol Vivix.

Jimat berbaloi ! 🙂

Untuk tempahan dan pertanyaan, boleh hubungi saya Puan Aimie di talian 013 2293413 ( Klik Sini ) atau untuk belian secara terus boleh klik ikon di bawah 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge