Pengalaman : Pesakit Gout Ikhtiar Rawatan Alternatif Untuk Turunkan Paras Asid Urik Yang Tinggi

Penyakit gout sering dikaitkan dengan kaum lelaki. Akan tetapi perempuan juga terutama yang sudah putus haid boleh berhadapan dengan masalah ini.

BAGAIMANA GOUT TERJADI ?

Gout terjadi akibat asid urik yang tinggi dalam badan. Asid urik adalah bahan buangan yang terhasil dalam badan semasa proses penghadaman (pemecahan) purine yang terdapat secara semula jadi dalam makanan.

Asid urik biasanya tidak berbahaya pada kesihatan tetapi paras yang tinggi boleh menyebabkan gout, batu karang, dan kegagalan buah pinggang pada sesetengah orang.

Gout membabitkan serangan serta-merta yang bukan saja menyebabkan kesakitan tetapi turut membengkak dan rasa panas pada sendi. Selalunya ia membabitkan jari kaki tetapi ia juga  boleh memberi kesan pada tumit, lutut, tapak kaki, buku lali dan jari kaki.

Biasa kan kalau kita lihat pesakit gout, bengkak di bahagian ibu jari dan sendi – sendi. Bila bengkak, nak berjalan pun susah lebih lagi bila nak menapak. Rasa sakit mencucuk-cucuk. Ada yang terpaksa jalan memapah dinding, perlu bantuan orang lain untuk bergerak dan sebagainya.

Sampai Bila Mahu Menderita Kerana Gout ?

Apabila gout menyerang, banyak aktiviti dan kerja tidak dapat dijalankan dengan baik dan sempurna. Bagi yang bekerja, adakala terpaksa ambil cuti kerana mengalami kesukaran untuk berjalan dan pergerakan agak terbatas.

Berikut adalah kisah pengalaman seorang pesakit gout yang ikhtiar dengan rawatan alternatif untuk sembuh daripada gout.

Ini kisah benar, anak beliau Puan Khadeejah Hasmad berkongsi cerita dengan kita :

Vivix dan Sakit Kaki – Gout.

Sebelum apak ke Jepun, saya supply apak saya dengan berbotol – botol Vivix. Kesianlah tengok, asyik bertongkat je bila nak berjalan. Tapi Alhamdulillah lepas amalkan pagi dan malam. Tengok ha, sakan tak apak i. Tongkat pun langsung tak bawa tau. Setiap hari minimum jalan kaki 15 minit “

– Puan Khadeejah Hasmad.

Asbab konsisten dengan Vivix, beliau kembali sihat dan rasa sangat bersyukur ditemukan dengan rawatan alternatif ini.

Vivix merupakan sejenis minuman campuran botani yang telah dipatenkan. Ia adalah revolusi terbaru dalam makanan polifenol dan satu penemuan saintifik yang hebat daripada Shaklee.

Baca manfaat Vivix di SINI .

Sebarang pertanyaan tentang Vivix, boleh hubungi saya Puan Aimie di talian 013 2293413 ( Klik sini )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge