Bonus Tunai Dalam Bisnes Shaklee

Assalamualaikum.

Semalam KakMimie ada story mory tentang bonus 3C dalam Shaklee iaitu ;

  1. Cash Bonus
  2. Car Bonus
  3. Convention / Conference

Jadi hari ini nak cerita detail sedikit tentang cash bonus ataupun bonus tunai dalam Shaklee.

Dengar bonus je pun dah seronok kann, kalau dapat laaagi lah seronok ! 🙂

Bonus Shaklee biasanya masuk pada pertengahan bulan dan terus dikreditkan ke akaun bank. Shaklee tak pernah bayar bonus lewat, bayar awal adalah 🙂

Bagi yang kerja makan gaji, dapat bonus tengah bulan adalah rahmat dan penyelamat bila tengah sesak ! Hihi..

CASH BONUS DALAM SHAKLEE

Dalam Shaklee, bonus tunai boleh diperolehi melalui 3 cara :

1# Retail Profit ( Untung Runcit )

Bila kita jual produk kepada customer, mesti kita dapat untung runcit. Makin banyak jualan kita pada hari dan bulan tersebut, makin banyaklah untung runcit yang kita boleh dapat.

Jadi, jangan sabotaj bisnes sendiri – baik hati sangat jual produk dengan harga ahli. Selain melanggar etika, ia juga merugikan bisnes sendiri. Kann ?

2# Personal Group Bonuses ( Bonus Kumpulan )

Semakin besar group dan organisasi bisnes kita, semakin besar peluang dapat bonus lebih banyak. Bila setiap ahli membeli produk Shaklee, hasil jualan kumpulan terkumpul akan diberikan bonus tau !

Jadi, penting sangat untuk kita terus jaga dan grow bisnes kita 🙂

3# Leadership Bonus ( Bonus Kepimpinan )

Haa, ini dikira bonus hasil penat lelah dan kegigihan kita duplicate downlines jadi macam kita.

Usaha yang dihargai oleh Shaklee kerana berjaya mengembangkan empayar hingga orang boleh dapatkan nikmat dan nilai kesihatan dengan produk Shaklee. Berjaya coaching downlines dengan penuh komited.

Semua usaha ini akan dibayar oleh Shaklee apabila kita naik rank senior supervisor sebab kita berjaya lahirkan supervisor dalam group bisnes kita sendiri.

Best kannn ? 🙂

4# Infinity Bonuses ( Bonus Infiniti )

Bonus ini layak bagi yang mencapai rank Coordinator dan ke atas dalam Shaklee.

Bonus akan dibayar mengikut hasil jualan kumpulan besar bisnes kita. Bonus tidak terhad kepada RM 50 ribu misalnya, tetapi lebih dari itu dan boleh cecah ratusan ribu !

Apa yang dapat KakMimie simpulkan di sini, tiada yang mustahil untuk kita capai dalam Shaklee. Jika kita fokus dan gigih berusaha, kita juga mampu pergi jauh dengan bisnes Shaklee ini.

Shaklee sangat menjaga dan menghargai tiap usaha kita. Jadi, jom pulun bonus bertingkek – tingkek ! Hihi..

Aimie | Pengedar Shaklee Hulu Langat | 013 2293413

One thought on “Bonus Tunai Dalam Bisnes Shaklee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge