Testimoni Vivix Membantu Mengatasi Diabetes Kencing Manis

Diabetes merupakan penyakit yang kian meningkat saban tahun di Malaysia. Lebih 5 juta rakyat Malaysia menghidap diabetes. Daripada jumlah tersebut, 25 % mengalami kes yang kronik hingga memerlukan penjagaan yang khusus dan rapi.

Adakah anda tergolong dalam peratusan ini ? ..

APAKAH PENYEBAB DIABETES ?

Banyak faktor yang menyumbang kepada penyakit diabetes. Biasanya ia merujuk kepada amalan gaya hidup individu. Antaranya :

1# Pengambilan Gula Berlebihan

Malaysia yang terkenal dengan syurga makanan menyediakan pelbagai makanan dan minuman hipster yang tinggi gula juga tinggi kalori.

Ditambah lagi, kemudahan kedai makan 24 jam dan restoran makanan segera mudah didapati di mana-mana.

2# Tidak Aktif Bersenam

Metabolisme tubuh boleh menurun apabila kita tidak melakukan rutin senaman dengan betul. Bila metabolisme rendah, karbohidrat tidak terbakar lalu gula dalam darah mencanak naik !

BAGAIMANA VIVIX MEMBANTU MENGAWAL PARAS GULA DALAM DARAH ?

Kandungan Resveratrol dalam Vivix mampu mengawal dan membantu menurunkan paras gula dalam darah.

Tubuh badan manusia ini terdiri daripada sel – sel dan setiap sel pula ada Mitochondria. Sel ini umpama kereta dan Mitochondria pula enjin bagi kereta. Semakin tinggi kuasa enjin, semakin hebat kereta tersebut. Begitu juga dengan sel badan manusia. Lebih banyak mitochondria, bertambah hebat sel tersebut.

Bila 50% sel pankreas rosak, pesakit akan mula dapat diabetes dan bacaan gula akan terus meningkat.Β Akan tetapi, apabila pesakit mengamalkan Resveratrol yang terdapat dalam Vivix ini, keupayaan sel-sel yang masih dalam pankreas ini akan ditingkatkan.

Formulanya mudah.
Bila peratus keupayaan pankreas meningkat, kawalan gula akan menjadi semakin baik dan paras gula dalam darah akan menurun dan dapat dikawal.
Baca DI SINI manfaat dan kelebihan Vivix Shaklee.

 

Memandangkan kos rawatan yang semakin meningkat, pastinya belian Vivix merupakan satu pelaburan yang bijak dan berbaloi demi kesihatan anda.

Suka untuk saya syorkan kepada anda, minuman kesihatan yang selamat dan tidak meninggalkan kesan buruk kepada diri – sebotol Vivix serendah RM 475 sahaja.
Untuk lebih penjimatan, anda berpeluang mendapatkannya dengan harga RM 760 bagi 2 botol Vivix.
Jimat berbaloi kan ?

TESTIMONI VIVIX UNTUK DIABETES

 

 

Untuk pertanyaan lanjut, boleh terus hubungi saya Aimie di talian 013 2293413. Untuk lebih mudah, klik saja ikon di bawah untuk terus ke talian whatsapp saya πŸ™‚
Untuk belian pantas boleh juga klik ,
Semoga bermanfaat ya ! πŸ™‚
Aimie | Pengedar Shaklee Hulu Langat | SID 1161055 | COD Hulu Langat | 013 2293413

One thought on “Testimoni Vivix Membantu Mengatasi Diabetes Kencing Manis

  • 06/08/2018 at 5:23 PM
    Permalink

    ada orang kata diabetes ni penyakit keturunan, tapi kalu kita tak bertindak, maka tiadalah keputusan untuk perubahan penyakit tu. ternyata Vivix bagi kesan yang terbaik kepada penghidap diabetes dengan langkah pemakanan yang betul ditambah dengan tunjuk ajar dari agent yang berilmu. product terbaik dari Shaklee. πŸ™‚
    AyuRosman recently posted…Cara Cegah Penyakit Kaki Tangan Dan MulutMy Profile

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge