6 Cara Sembuhkan Luka Bersalin Czer Dengan Cepat

Kelahiran merupakan saat yang dinantikan setiap ibu. Melahirkan secara normal atau pembedahan, keduanya mempunyai risiko dan sakit yang tersendiri. Usah dibanding-banding.

Allah izin KakMimie merasai keduanya. Anak sulung dan ketiga dilahirkan secara normal. Anak kedua secara pembedahan czer di Hospital Ampang.

Mengikut pengalaman, bila bersalin czer perlu extra penjagaan yang rapi. Kena lebih berhati-hati dan beri perhatian kepada luka pembedahan.

Tips Sembuhkan Luka Bersalin Czer Dengan Cepat

1# Banyakkan Pergerakan

Tempoh berpantang bukan bermakna ibu perlu duduk dan berbaring sahaja sepanjang masa. Namun, ibu perlu banyak bergerak dan berjalan untuk melancarkan peredaran darah dan mengelakkan terjadinya pembekuan darah. Mulakan dengan langkah kecil dan perlahan. Elakkan mengangkat bebanan berat dan membuat kerja fizikal yang berat juga.

2# Minum Air Secukupnya

Kurang minum air boleh menyebabkan sembelit. Apabila sembelit, ibu akan menggunakan otot perut untuk meneran dan ini mungkin boleh menyebabkan rasa tidak selesa pada luka czer tersebut.

Minumlah air sedikit demi sedikit dengan kerap berbanding minum air banyak sekaligus. Bila dapat membuang dengan lawas, pasti ibu pun senang hati dan gembira ­čÖé

3# Pastikan Luka Sentiasa Kering

Ya, penjagaan tempat luka perlu teliti dan rapi. Pastikan tempat luka dilap dengan kering selepas mandi atau ketika badan rasa berpeluh.

Ada yang menggunakan hair dryer untuk mengeringkan tempat luka. KakMimie hanya lap dan berbaring selepas mandi dan biarkan luka kering dengan bantuan kipas.

Pastikan check selalu tempat luka. Jika bernanah atau terbuka, pergi ke klinik secepat mungkin. Jika dibiarkan, ia boleh menyebabkan jangkitan kuman dan mungkin memerlukan rawatan lebih terperinci.

4# Ambil Makanan Tinggi Protein

Pengambilan protein yang cukup sangat membantu pertumbuhan tisu dan sel dengan sihat. Ia menyokong proses penyembuhan dengan cepat.

Lebih mudah, KakMimie amal ESP Shaklee sepanjang tempoh berpantang. Protein soya Shaklee memberi rasa kenyang yang lama juga membantu pudarkan parut kesan pembedahan.

5# Makan Buah Oren Sunquick

Ini antara tips yang diberikan oleh nurse yang datang melawat di rumah selepas bersalin – makan setangah biji oren setiap hari. Boleh juga minum sesudu kordial Sunquick tanpa dibancuh.

KakMimie amalkan Vitamin C Shaklee setiap hari. Sangat mudah namun khasiat dan manfaatnya superb ! ­čÖé

6#Amalkan Supplemen

Tempoh berpantang bukan suatu yang mudah. Kekurangan nutrisi dalam badan boleh menyebabkan keletihan dan kelesuan. Bila badan lesu dan lemau, mudah berlaku mood swing, meroyan dan stress.

Pengambilan supplemen yang betul membantu untuk mencukupkan keperluan nutrisi dalam badan. Bila sistem tubuh mendapat makan yang cukup dan berkualiti, mereka tentunya menjalankan fungsi dengan baik. Dengan itu, kita turut merasa kesan yang baik pada tubuh badan dan kesihatan kita ! ­čÖé

BAGAIMANA VIVIX MEMBANTU PULIHKAN LUKA BERSALIN CZER DENGAN CEPAT ?

Ramai ibu bersalin secara czer mengalami masalah kelesuan dan hampir putus asa bila luka czer lambat kering dan lambat sembuh. Lebih stress, luka berair dan bernanah hingga menyebabkan jangkitan kuman !

Pilihan terbaik buat ibu bersalin czer tentunya Vivix Shaklee, kerana ;

1. Vivix adalah sumber anti-oksidan dan mempunyai kandungan resveratrol yang tinggi membantu dalam penyembuhan luka pembedahan ibu.

2. Vivix juga membantu dalam membaiki sel-sel hingga ke peringkat DNA lagi. Ia akan menghasilkan sel-sel baru yang lebih sihat dan panjang jangka hayatnya.

Jadi, luka dalaman yang tidak dapat dilihat itu dapat sembuh dengan sempurna, Insya Allah.

3. Dalam kandungan Vivix , terdapat penjana tenaga yang dipanggil Mitochondria. Mitochondria membantu memberi tenaga yang ibu-ibu perlukan semasa berpantang.

Ramai ibu yang mengambil Vivix semasa berpantang  cepat sihat dan bertenaga!

4. Vivix  membantu dalam melambatkan proses penuaan dalam badan kita.

Ibu berpantang biasanya mempunyai kulit kusam dan tak bermaya, menjadi bertambah cantik berseri.

TESTIMONI VIVIX  IBU BERSALIN CZER

Jom tengok, apa kata mereka :

Untuk tempahan dan pertanyaan, boleh hubungi KakMimie semudah klik ikon di bawah :

Untuk pembelian pantas dari laman web, silakan klik di bawah ya ­čÖé

Aimie Suyat | SID 1161055 | Pengedar Shaklee Hulu Langat | 013 2293413

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge